Ny satsning på vetenskap

August 17, 2017

Idag presenterar vi två nyheter på KIT, ett nytt sponsrat format på KIT och i och med det en ytterligare satsning på vetenskap – KIT Framsteg som sponsras av Stiftelsen för Strategisk Forskning.

Att erövra ny kunskap och söka svar på varför världen ser ut som den gör är grunden i det som är KIT. Sedan starten har vetenskap och forskning därför varit viktiga ämnen för oss, och det är tydligt att intresset är stort. Några av våra mest sedda filmer handlar just om nya forskningsrön, så vi ser fram emot att publicera ännu mer inom de områdena framöver. Idag publiceras första artikeln under vår nya vinjett Framsteg.

Det här är första gången som vi låter en extern aktör sponsra redaktionellt material på KIT. Här är det viktigt att skilja på annonser och sponsorskap.

Sponsorskap är fullt ut en redaktionell produkt. Den journalistiska processen är densamma. Redaktionen diskuterar idéer, gör research och tar reda på vad som är sant och relevant – vi arbetar alltså precis som vanligt med det här innehållet. Sponsorn har inte någon påverkan på materialet, vad vi väljer att skriva om eller hur vi gör ut materialet inom ramen för bevakningsområdet eller formatet.

Det skiljer sig alltså markant mot annonser där en annonsör har full påverkan på materialet: vilken historia som ska berättas, på vilket sätt, med vilka avgränsningar och mot vilka målgrupper.

Vi distribuerar också allt sponsrat material på samma sätt som våra vanliga redaktionella jobb, det vill säga i huvudsak organiskt. Sponsorn i sin tur får associationsrätt till formatet, precis som vid ett program på TV som presenteras av en sponsor.

Det sponsrade materialet kommer att märkas upp tydligt med “Presenteras av…” (mer om hur vi märker material här) oavsett om det är en text eller en video.

Vi är väldigt glada att Stiftelsen för Strategisk Forskning väljer att sponsra vår satsning på vetenskapsjournalistik. Det gör det möjligt för oss att satsa ytterligare på att bevaka just forskning och vetenskap, ett område som i tider av post truth känns oerhört angeläget att bedriva journalistik inom.

Hey, want to know more about Story Engine?

Contact us and we'll tell you all about it!

By providing us with your contact information you give us permission to store your details. You can also choose to subscribe to our newsletter. All handling of personal data will be done in accordance with our privacy policy.
Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form

recent posts